Best Practice

Peuterstraat 20
3651 AT Utrecht
Tel: 0000000000
peutercentrum@gmail.com

Ouders

Spelenderwijs Utrecht vindt het partnerschap met ouders van groot belang en gebruikt de samenwerking met ouders om een uitdagende omgeving te bieden, waarin uw kind spelend leert. Ieder heeft daarin haar eigen rol. U, als ouder bent de eerste deskundige als het gaat om uw kind en de pedagogische medewerkers vullen daarop aan met een mooi educatief aanbod en een professionele kijk op de ontwikkeling van uw kind. Het voeren van de dialoog over wat uw kind nodig heeft, is daarbij het uitgangspunt!

Wij vinden het belangrijk dat het peutercentrum een plek is waar onze ouders graag komen, waar zij zich welkom en thuis voelen. Als ouders zich welkom voelen, zullen hun kinderen zich ook meer op hun gemak voelen. Het kennismakingsgesprek, de breng- en haalcontacten en de spelinloop zijn de meest geschikte momenten voor pedagogisch medewerkers om contact te leggen met de ouders.

Lees meer »

Onze Ouders

 • Het peuterfeest is ons hoogtepunt van het jaar voor alle peuters en hun ouders, oma’s en opa’s.
  Dit staat of valt met de hulp van vele ouders.
 • We organiseren bij elk thema een ouderactiviteit.
 • Ook zijn ouders betrokken bij de Speelleergroepen, tijdens de picknick, het bibliotheekbezoek, boswandeling, etc.
Verslag Ouderavond
Op dinsdagavond 27 januari organiseerde peutercentrum Al Hambra een ouderavond met het thema “Vreedzaam”. 

Vorig jaar is onze vestiging gecertificeerd en deze avond werd belegd om de ouders te informeren over de werkwijze van “Vreedzaam”. Hoewel een aantal ouders al bekend was met de principes van “Vreedzaam” waren er ook veel ouders blij met de introductie van deze methode. 

Om 19.45 stond de koffie klaar en om 20.00 opende Elly de avond met de “praatbal”. Onze werkbegeleidster Mariet gaf daarna met behulp van een powerpoint uitleg over de werkwijze van “Vreedzaam”, de inhoud van de blokken, het gebruik van aap en tijger en de kletskaarten, die de kinderen mee naar huis krijgen. Na deze presentatie gingen de ouders in groepjes aan de hand van de kletskaarten met elkaar in gesprek. Er werd heel open en spontaan van gedachten gewisseld. 

Met een opkomst van ongeveer 50% was dit een geslaagde avond met na afloop veel positieve reacties.  
Oudercommissie

​De oudercommissie bestaat uit:

 • ​Geert van Poorten
  vader van Max
  Tel. 06 - 12 45 12 98
 • Hatice Yesilköy
  moeder van Elif
  Tel. 06 - 78 29 82 33
 • Giovanna Vreeswijk
  moeder van Mila
  Tel 030 - 893 09 41
e-mailadres: ocalhambra@gmail.com 


Wij zoeken nog hulp voor het lentefeest! Melden bij Geert van Poorten.

Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht