Best Practice

Peuterstraat 20
3651 AT Utrecht
Tel: 0000000000
peutercentrum@gmail.com

Peutercentrum Anne Frank

Voorzijde Peutercentrum Anne Frank

Ons peutercentrum heeft een lokaal in de Anne Frank school. Peutercentrum Anne Frank heeft daardoor een goede samenwerking met deze basisschool. Wij hebben gezamenlijke activiteiten. Ook werken peutercentrum en basisschool met dezelfde methode: Kaleidoscoop. Wij merken dat de meeste kinderen de overgang naar groep 1 daardoor makkelijker vinden.

Wij hebben een groot lokaal. Vanuit het lokaal komen we, via de schuifpui, in onze tuin.
De kinderen kunnen hier lekker spelen.

Ouders aan het woord

  “Wij hebben gekozen voor De Kleine Alm, omdat onze dochter naar ksu De Groene Alm zal gaan wanneer zij 4 jaar wordt. Ook vinden wij het erg positief dat de peuters al beginnen met de Engelse taal. De groep ziet er schoon en fris uit en het is er lekker ruim. De rust die bij De Kleine Alm heerst spreekt mij erg aan.
Wij zijn van mening dat een speelleergroep goed is voor de sociale ontwikkeling. In de groep leren de kinderen tussen leeftijdsgenoten in te spelen en maken zij contact met elkaar. Mijn dochter heeft hier geleerd om vrijer te worden in een groep. Ook zingt ze vaak liedjes die in de groep worden geoefend. Het is leuk dat er zo'n ruim speel -en -activiteiten aanbod is! De medewerksters zorgen voor een gezellige sfeer en tonen interesse in de kinderen en in de ouders”.
Saskia Mulders, moeder van Zoë (3,5 jaar) en Julia (bijna 1 jaar).

  “Mijn twee dochters van drie jaar spelen sinds dit schooljaar bij De Kleine Alm. Het is goed voor hen om naar een speelleergroep te gaan, omdat ze daar de taal gemakkelijk kunnen leren. Thuis spreken wij namelijk Arabisch. Doordat de medewerksters veel voorlezen en er activiteiten worden gedaan, groeit de woordenschat snel. Eerst gebruikte de tweeling een eigen taal met Nederlandse woorden ertussen. Inmiddels beheersen zij de taal al beter. Ook vind ik het belangrijk dat Yusra en Maryam veel in contact komen met leeftijdsgenoten. Bij De Kleine Alm hebben ze al een groep vriendinnen!
De medewerksters geven ons goede informatie en zijn erg behulpzaam. Ik vind het fijn dat ik bij hen terecht kan met vragen.
Hanane, moeder van Maryam en Yusra (3,5 jaar), Mohammed (9 jaar) en Omar (11 jaar).

  "De Kleine Alm is een fijne plek voor peuters. Zij spelen in een ruim en overzichtelijk lokaal. Zo is de ruimte ingedeeld in diverse speelse en leerzame hoeken. Er is bijvoorbeeld een knutsel- en verkleedhoek, een leeshoekje en kinderkeuken. Ik vind het erg fijn dat er veel transparantie en licht is in het gebouw. Zo zit er een glaswand tussen het peuterlokaal en de tuin waarin de peuters spelen. Er wordt bovendien gewerkt met leuke thema's die vertaald worden in verschillende activiteiten. Onlangs is het thema 'Kunst' gepresenteerd en ik vond het erg leuk om te zien hoe ons zoontje is gestimuleerd om allerlei kunstobjecten te maken. Hij knutselde voorheen niet zo veel, maar ontwikkelt nu zijn artistieke kwaliteiten tussen zijn leeftijdsgenoten. Daarnaast zijn de medewerksters erg betrokken, professioneel en enthousiast. Er is altijd ruimte voor een praatje en ook worden de thema's en activiteiten die in de groep plaatsvinden, voortdurend gecommuniceerd."
My-Phung, moeder van Michael (bijna 3 jaar).

    “Ik koos ervoor om mijn dochter Jurina aan te melden bij de Kleine Alm, omdat ik positieve verhalen hoorde uit mijn omgeving over het spelen in een speelleergroep. Ik denk dat het goed is voor peuters om al voor de schooltijd veel met leeftijdsgenoten in contact te zijn en samen te spelen. In de speelleergroep is er voldoende spelmateriaal.
Ook sprak de nieuwbouw waarin De Kleine Alm is gevestigd mij aan. Toen ik de groep voor het eerst zag gaf dit mij een goed gevoel. De inrichting is kleurrijk, maar toch is het er netjes en erg schoon. Er wordt gewerkt met leuke thema's. Gedurende elk thema leert Jurina weer nieuwe woorden. Verder vind ik het erg fijn dat er aandacht is voor de Engelse taal.
Ben, vader van Jurina (ruim 3,5 jaar)

Groepen en tijden

Prikbord

Luizen gesignaleerd

20-2-2016 23:00:00

maxresdefault.jpgEr zijn luizen​ gesignaleerd in het peutercentrum. U kunt bij de pm-er een folder vragen. ​

Uitstapje Nijntje

11-3-2016 23:00:00

Maandag 12 maart waren we op bezoek bij Nijntje. Fijn dat alle ouders mee konden gaan! ​​​​​​​​

​  Nijntjemuseum​

Nijntje 

Testdocument.txt

 


 

​​


Vakantie en sluitingsdata


Home
Spelend leren
Locaties
Inschrijven
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht