De Pijlstaart

Amsterdamsestraatweg 1
3513 AA Utrecht
Tel: 06 - 18 24 27 82
depijlstaart@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 964928164

Ouders

Spelenderwijs Utrecht vindt het partnerschap met ouders van groot belang en gebruikt de samenwerking met ouders om een uitdagende omgeving te bieden, waarin uw kind spelend leert. Ieder heeft daarin haar eigen rol. U, als ouder bent de eerste deskundige als het gaat om uw kind en de pedagogische medewerkers vullen daarop aan met een mooi educatief aanbod en een professionele kijk op de ontwikkeling van uw kind. Het voeren van de dialoog over wat uw kind nodig heeft, is daarbij het uitgangspunt!

Wij vinden het belangrijk dat het peutercentrum een plek is waar onze ouders graag komen, waar zij zich welkom en thuis voelen. Als ouders zich welkom voelen, zullen hun kinderen zich ook meer op hun gemak voelen. Het kennismakingsgesprek, de breng- en haalcontacten en de spelinloop zijn de meest geschikte momenten voor pedagogisch medewerkers om contact te leggen met de ouders.

Lees meer »

Onze ouders

Elke ochtend is er een spelinloop van 8,30 tot 8,45 uur.

Wij vinden betrokkenheid van de ouders erg belangrijk en verwachten dat u tijdens de spelinloop even de tijd neemt om met uw kind een spelletje, puzzeltje of boekje te lezen. 

Wij gaan werken met de methode kaleidoscoop, de pedagogisch medewerkers volgen hiervoor een studie.
Elke 6 weken behandelen we een nieuwe thema.
Aan het begin van ieder nieuw thema veranderen wij het lokaal in het thema wat we gaan behandelen, u krijgt een themabrief met daarin  belangrijke informatie voor die weken. 


Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht