Klim-op

Nolenslaan 33
3515 VB Utrecht
Tel: 06 - 13 13 58 72
klimop@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 896173550

Ouders

Spelenderwijs Utrecht vindt het partnerschap met ouders van groot belang en gebruikt de samenwerking met ouders om een uitdagende omgeving te bieden, waarin uw kind spelend leert. Ieder heeft daarin haar eigen rol. U, als ouder bent de eerste deskundige als het gaat om uw kind en de pedagogische medewerkers vullen daarop aan met een mooi educatief aanbod en een professionele kijk op de ontwikkeling van uw kind. Het voeren van de dialoog over wat uw kind nodig heeft, is daarbij het uitgangspunt!

Wij vinden het belangrijk dat het peutercentrum een plek is waar onze ouders graag komen, waar zij zich welkom en thuis voelen. Als ouders zich welkom voelen, zullen hun kinderen zich ook meer op hun gemak voelen. Het kennismakingsgesprek, de breng- en haalcontacten en de spelinloop zijn de meest geschikte momenten voor pedagogisch medewerkers om contact te leggen met de ouders.

Lees meer »

Onze ouders

De ouders bij Klim-op zijn erg belangrijk; zij vertrouwen hun kind aan ons toe. Betrokkenheid van de ouders is een belangrijk aspect. We willen graag dat de ouders met hun kinderen alles delen en zo ook goed op de hoogte blijven van de ontwikkeling van hun kind. Er zijn verschillende werkgroepjes waarin ouders zitten zoals de "Keukel"groep, waar de ouders samen met de kinderen in onze mooie keuken iets gezonds en lekkers maken bij ieder thema.​​ Ook is er de tuin-werkgroep waarin ouders en kinderen samen zorg dragen voor het "groen" rondom de school; samen verzorgen ze ook de moestuin. Verder zijn er allerlei ouderactiviteiten zoals het bibliotheek bezoek, bezoek aan de kinderboerderij en bezoek aan de speeltuin als afsluiting van het schooljaar. Ook zijn er de nodige educatieve ouderactiviteiten op school en in de klas waaronder een workshop logopedie, een workshop tandverzorging en voeding bij peuters en een workshop voorlezen. Bij allerlei activiteiten door het hele jaar worden de ouders nauw betrokken.

Nieuws/Prikbord

Boekenhoek

Sinds een tijdje hebben we een nieuwe boekenhoek, de kast is pasklaar ontworpen en gemaakt door de TD van Spelenderwijs.

De boeken zijn gecodeerd en hebben op het kaft een gekleurde sticker gekregen; deze kleur code is ook weer terug te vinden bij de verschillende vakken van de kast.

De boeken zijn gesorteerd op thema en door de kleurcode kunnen de kinderen er zelf voor zorgen dat de boeken weer op de goede plaats terecht komen.

Oudercommissie

Op dit moment heeft Peutercentrum Klim-op geen oudercommissie, wij streven ernaar om dit in 2018-2019 te realiseren. Tot op heden vragen wij ouders om te ondersteunen wanneer wij dit nodig hebben. Samen met ouders en peuters maken wij er een warme locatie van waar ouders betrokken zijn. 
Wanneer wij weten dat ouders een bepaald talent hebben, zullen wij vragen om dit talent met de peuters te delen. Denk hierbij aan cupcakes met de kinderen versieren of een tandarts die komt vertellen waarom het belangrijk is om je tanden te poetsen. 
Samen delen wij de kennis en dragen wij die over aan de peuters. ​


Home
Spelend leren
Locaties
Inschrijven
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht