Klim-op

Nolenslaan 33
3515 VB Utrecht
Tel: 06 - 13 13 58 72
klimop@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 896173550

Spelenderwijs leren bij peutercentrum Klim-op

Uw kind ontwikkelt zich spelenderwijs. Uw kind heeft op ons peutercentrum alle ruimte om lekker te spelen en spelenderwijs te leren in een veilige, boeiende en uitdagende omgeving. Een omgeving die binnen en buiten speciaal ingericht is om uw kind te stimuleren.

Ons peutercentrum is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van uw kind. Uw peuter bereidt zich op gerichte en speelse wijze goed voor op het basisonderwijs.

Onze werkwijze

Wij dagen uw kind uit

Elk kind is anders en elk kind groeit in zijn eigen tempo. Wij werken handelingsgericht en kijken in welke fase uw kind zich bevindt en bedenken wat het volgende stapje zou kunnen zijn om zich verder te ontwikkelen. Zo dagen wij uw kind voortdurend uit om de volgende ontwikkelingsstap te maken; op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Dat gebeurt in een groep waarin uw kind zich veilig voelt en waar er veel liefdevolle aandacht is voor uw kind.

Dagritme

Wij volgen een vast dagritme. Dat geeft uw kind een vertrouwd gevoel. Toch maken wij elke dag bijzonder en een avontuur! Uw kind speelt met groot en klein speelgoed gericht op de verdere ontwikkeling, individueel of met andere kinderen. We lezen uw kind voor, zingen samen liedjes, stoeien, doen bewegingsspelletjes en gaan naar buiten. Uw kind kan heerlijk kliederen met verf en klei, met water en zand en andere materialen. Rustige en meer actieve bezigheden wisselen elkaar af.

Zelfstandigheid ontwikkelen

Op ons peutercentrum leert uw zoon of dochter met andere kinderen te spelen en kleine taken uit te voeren. Uw kind leert met volwassenen om te gaan en leert grenzen kennen. Uw peuter wordt daardoor zelfstandig en zelfredzaam.

Een belangrijk onderdeel van onze werkwijze is de samenwerking met ouders.

Zo werkt Spelenderwijs Utrecht

 

Pedagogisch Beleid

Pedagogisch Beleid


Spelenderwijs Utrecht heeft een algemeen pedagogisch beleidsplan. Uw peutercentrum heeft een eigen pedagogisch werkplan, waarin staat hoe het algemeen beleid vormgegeven wordt. U vindt het werkplan op het tabblad Praktische informatie.
Lees meer » 

Doorgaande lijn

Spelenderwijs Utrecht werkt nauw samen met de basisschool. Met uw instemming zorgen wij als uw kind vier jaar is, voor een warme overdracht aan de basisschool. Ook dat draagt bij aan een goede start in het basisonderwijs voor uw kind.
Lees meer » 

Zorg voor uw kind


De pedagogisch medewerker kijkt samen met u naar de ontwikkelingsbehoeften van uw kind en zorgt voor het beste aanbod. Als er bijzonderheden zijn in de ontwikkeling, bespreekt de pedagogisch medewerker dit met de zorgconsulent.
Lees meer »


Vreedzaam werken

Spelenderwijs Utrecht is een vreedzame organisatie. Onze pedagogisch medewerkers werken volgens de vreedzame methodiek. Uw kind heeft een stem en krijgt de kans zijn eigen keuze te maken. 
Lees meer »

Peuterplein

Ontmoet Raai de Kraai

  Op het Peuterplein is van alles
  te doen. De kinderen willen er
  graag spelen en ontdekken. In

  een nest in de kastanjeboom
  woont een nieuwsgierige
  kraai. Zijn naam is Raai. Hij
  speelt met de kinderen, daagt
  ze uit en bereidt ze voor op de basisschool.

Peuterplein laat de kinderen spelen en ontdekken!

Kinderen zijn nieuwsgierig. De methode Peuterplein stimuleert dat. Zo ontdekt het kind vanuit eigen interesse de wereld om zich heen: spelenderwijs. 

Peuterplein stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van jonge kinderen. Samen ontdekken ze spelenderwijs de wereld om hen heen.
Door de aandacht voor veel verschillende ontwikkelingsgebieden biedt de methode veel afwisseling    in het dag- en jaarprogramma. Samen zingen, bewegen,    lezen, praten en werken: zo komt uw peuters steeds een stapje verder. 
 

Home
Spelend leren
Locaties
Inschrijven
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht