Onder de Bogen

Madridstraat 1
3541 DZ Utrecht
Tel: 06 - 30 99 53 52
onderdebogen@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 308887979

Peutercentrum Onder de Bogen

Welkom om de locatiesite van Peutercentrum Onder de Bogen. In het nieuwe Leidsche Rijn Centrum is Peutercentrum Onder de Bogen gehuisvest in een splinternieuw schoolgebouw van KBS Onder de Bogen, wat deel uitmaakt van de KSU. De Eben Haëzerschool is in hetzelfde gebouw gehuisvest. Dit is een reformatorische school. We zijn hele goede buren van elkaar.

In maart 2017 is door de wethouder het gebouw officieel geopend. Aan de achterkant van het gebouw is een gezamenlijke speelplaats. De kinderen van de twee scholen spelen afwisselend van elkaar buiten. Wij hebben ons eigen afgezette pleintje. Het is een knus pleintje met een zandbak en een berging waar van alles in te vinden is. We spelen ook geregeld op het grote plein, waar een voetbalveldje is, hoogteverschillen, klimtoestellen en een balanceertoestel. Op het plein zijn diverse wegen, zebrapaden en rotondes afgebeeld. Daarnaast gymmen we wekelijks in het speellokaal van school.

We werken nauw samen met KBS Onder de Bogen. We werken bijvoorbeeld aan dezelfde thema's en zorgen zo voor een doorgaande lijn. Dit is prettig voor uw kind, maar ook herkenbaar voor broertjes en zusjes die al op school zitten en met hetzelfde thema bezig zijn. De overgang van peutercentrum naar de basisschool zal daardoor soepel verlopen.

We werken ongeveer 6 weken aan een thema. In samenwerking met school vinden er ook geregeld gezamenlijke activiteiten plaats. Je kunt dan denken aan een gezamenlijk opening of afsluiting van een thema. Bijvoorbeeld een toneelstukje als opening van een thema en een tentoonstelling voor ouders als afsluiting van een thema. Omdat zowel Peutercentrum Onder de Bogen als KBS Onder de Bogen in het schooljaar 2016/2017 nieuw zijn gestart, zijn we nog zoekende in de samenwerking. Duidelijk is dat beide partijen erg gemotiveerd en creatief zijn. Dat leidt tot gezelligheid en spontaniteit.

Ouders aan het woord

  Net 3 maanden op de voorschool Onder de Bogen en mijn dochtertje is al helemaal gewend. Met plezier en een gerust hart laat ik haar achter. Haar woordenschat, motoriek en interactie met andere kindjes is enorm vooruit gegaan. Saforah functioneert het beste in structuur en regelmaat en dat zie ik in Onder de Bogen goed terug. Een vast dagritme met afwisselende speelactiviteiten. Er is vanuit de leidsters een fijne en warme omgang met de ouders en kinderen. Zij zijn zeer betrokken en behulpzaam. Er is ruimte voor de ouders om actief mee te denken en te doen in de verschillende thema's.
Ook wordt er rekening gehouden met de verschillende culturen en feestdagen en wordt hier op een leuke manier aandacht aan gegeven zoals het organiseren van het Suikerfeest of paasontbijt.
Kortom een gezellige en leerzame plek voor onze kinderen.

Groetjes Chantal, mama van Saforah
     
 

Onze dochter Charlotte (bijna 4) heeft een heerlijke tijd op de Peuterspeelzaal Onder de Bogen gehad. De prachtige lichte ruimte, de aangeboden materialen en de liefdevolle begeleiding van de juffen hebben wij als zeer positief ervaren. De ouders worden goed betrokken bij de activiteiten van de peuterspeelzaal en met name het oog voor de ontwikkeling van het individuele kind sprong er voor ons enorm uit. Charlotte is klaar voor haar nieuwe stap naar de basisschool en daar heeft de tijd op peuterspeelzaal Onder de Bogen zeker in meegedragen.

Groetjes Jojanneke, mama van Charlotte

Kind & Co

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Kind & Co. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via
telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via
e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Logo Spelenderwijs Kind & Co

Openingstijden

Voor max. 16 kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

Er gelden vaste dagdeelcombinaties. Informeer bij afdeling Planning wat de mogelijkheden zijn.

ma   08:15 - 13:35 uur
di 08:15 - 13:35 uur
wo 08:15 - 13:35 uur
do  08:15 - 13:35 uur
vr 08:15 - 13:35 uur
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht