Spelenderwijs De Meern

Mereveldlaan 10 A, 3454 CG De Meern
Centrumlaan 1, 3454 CX De Meern
Tel: Locatie 1: 06 - 13 14 65 62 / Locatie 2: 06 - 13 13 58 22
demeern@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 103475205 of 338108270

Ouders

Spelenderwijs Utrecht vindt het partnerschap met ouders van groot belang en gebruikt de samenwerking met ouders om een uitdagende omgeving te bieden, waarin uw kind spelend leert. Ieder heeft daarin haar eigen rol. U, als ouder bent de eerste deskundige als het gaat om uw kind en de pedagogische medewerkers vullen daarop aan met een mooi educatief aanbod en een professionele kijk op de ontwikkeling van uw kind. Het voeren van de dialoog over wat uw kind nodig heeft, is daarbij het uitgangspunt!

Wij vinden het belangrijk dat het peutercentrum een plek is waar onze ouders graag komen, waar zij zich welkom en thuis voelen. Als ouders zich welkom voelen, zullen hun kinderen zich ook meer op hun gemak voelen. Het kennismakingsgesprek, de breng- en haalcontacten en de spelinloop zijn de meest geschikte momenten voor pedagogisch medewerkers om contact te leggen met de ouders.

Lees meer »

Onze ouders

  • Het peuterfeest is ons hoogtepunt van het jaar voor alle peuters en hun ouders, oma’s en opa’s. Dit staat of valt met de hulp van vele ouders. 
  • We organiseren bij elk thema een ouderactiviteit.
  • Ook zijn ouders betr​okken bij de Speelleergroepen, tijdens de picknick, het bibliotheekbezoek, boswandeling, etc.


Verslag Ouderavond 

Op dinsdagavond 27 januari organiseerde Spelenderwijs De Meern een ouderavond met het thema “Vreedzaam”. Vorig jaar is onze vestiging gecertificeerd en deze avond werd belegd om de ouders te informeren over de werkwijze van “Vreedzaam”. Hoewel een aantal ouders al bekend was met de principes van “Vreedzaam” waren er ook veel ouders blij met de introductie van deze methode. Om 19.45 stond de koffie klaar en om 20.00 opende Elly de avond met de “praatbal”. Onze werkbegeleidster Mariet gaf daarna met behulp van een powerpoint uitleg over de werkwijze van “Vreedzaam”, de inhoud van de blokken, het gebruik van aap en tijger en de kletskaarten, die de kinderen mee naar huis krijgen. Na deze presentatie gingen de ouders in groepjes aan de hand van de kletskaarten met elkaar in gesprek. Er werd heel open en spontaan van gedachten gewisseld. Met een opkomst van ongeveer 50% was dit een geslaagde avond met na afloop veel positieve reacties. ​


           

x

x

x

x

Colofon »

Contact

Informatie

Inschrijving & Plaatsing


planning@spelenderwijsutrecht.nl
030 - 820 14 60
09:00 - 12:00 uur

Contactgegevens

Spelenderwijs Utrecht
Niasstraat 6-C
3531 WP Utrecht
info@spelenderwijsutrecht.nl
030 - 820 14 62

Contactformulier

Copyright 2019   Gebruiksovereenkomst