Voorn

Akkrumerraklaan 131
3544 TT Utrecht
Tel: 06 - 13 13 57 92
voorn@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 217610699

Peutercentrum Voorn: een rondleiding in foto's

De thematafel: Thema: Water en Waterdieren Wij werken met thema's zoals 'Kunst', 'Verkeer' en 'Het Weer'.
De thematafel vullen wij met allerlei voorwerpen, boeken en knutselwerken, die passen bij het thema. Ook zorgen wij bij elk thema voor voldoende informatieve boeken en woordkaarten.
De woordkaarten: Dit zijn voorbeelden van onze woordkaarten bij het thema Water ...
... en De Boerderij.
Kinderen leren zowel veel voorkomende woorden als moeilijkere woorden.
De huishoek: Deze is bij ons 'Kaleidoscopisch' ingericht en dat betekent dat er voor de kinderen zoveel mogelijk echte voorwerpen zijn. Voorwerpen die de kinderen in hun eigen thuissituatie ook tegen kunnen komen zoals een waterkoker, koffiezetapparaat, borden, bekers, haarföhn en telefoon.
De elektriciteitsdraden zijn vanzelfsprekend afgeknipt en de apparaten functioneren niet meer, maar lenen zich erg goed voor 'doen alsof' spel.
Kinderen vermaken zich hier eindeloos met het ontdekken van de voorwerpen, het bedenken van maaltijden, boodschappen doen, verkleden en het rollenspel uitspelen.
De bouwhoek: De kinderen kunnen hier spelen met houten blokken, duplo, nopper, auto's, treinen en de boerderij.
Kinderen kunnen hier hun eigen wereld bouwen.
Het atelier: Hier kunnen er ware kunstwerken worden gemaakt. De kinderen kunnen tijdens speelwerken voor het atelier kiezen. Daar kunnen ze verven, kleuren, plakken, knippen, kleien.
De pedagogisch medewerkers leren de kinderen zelfstandig met het atelier om te gaan: ze doen zelf hun schort aan, pakken zelf de materialen uit de lades en maken zelf hun kwasten schoon.
Enkele kunstwerken.
Wat kan je allemaal met wol doen?
De leeshoek: Dit is een plaats waar kinderen even lekker op de bank kunnen zitten en een boekje lezen. Als een nieuw thema zijn intrede doet, wordt de boekenkast voorzien van boeken, die betrekking hebben op het nieuwe thema. Dit om te zorgen dat kinderen zo veel mogelijk met de woorden van het thema in contact komen om zo hun woordenschat te vergroten.
De puzzelkast: De kast met ontwikkelingsmaterialen biedt de kinderen een ruime keuze. Niet alleen leren kinderen puzzelen, spelletjes doen, maar ook fijn-motorisch materiaal daagt ze uit. Voor kinderen die er interesse in hebben, is er materiaal om te leren passen en meten, met cijfers omgaan en sorteren.
De toiletruimte: In onze groep hebben wij een aparte ruimte waar de kinderen naar het toilet kunnen. Hier bevinden zich twee kleine wc's,
een wastafel en een commode waar wij de kinderen, die nog niet zindelijk zijn, kunnen verschonen.
Zandkunstenaars!
De buitenruimte: Wij houden van buiten spelen en gelukkig kunnen wij gebruik maken van de grote en groene buitenruimte van kinderdagverblijf Saartje. In buitenruimte is een grote zandbak, een houten auto, een tunnel en mooi aangelegd gras. Ook hebben wij de beschikking over allerlei fietsen, steppen, ballen, scheppen en nog heel veel meer!
 

Aanvraag rondleiding

We gaan soms ook naar ...

  • de kinderboerderij, met de ouders en kinderen 
  • een theatervoorstelling
  • de bouwspeeltuin
  • de theaterzaal waar de kinderen kunnen rennen, dansen en springen, wanneer we door slecht weer niet buiten kunnen spelen. 


Home
Spelend leren
Locaties
Inschrijven
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht