't Egeltje

Lange Nieuwstraat 79
3512 PE Utrecht
Tel: 06 -13 14 74 05
egeltje@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 920560957

Peutercentrum 't Egeltje: rondleiding in foto's

Binnen zien we op de voorgrond de groene tafel waar we spelletjes en puzzels aan maken. Achterin is onze huishoek.
In de huishoek vinden de kinderen een steeds veranderende inhoud van echte en speelgoed spullen om mee te spelen. Afhankelijk van het thema maken we er samen met de kinderen ook wel eens bijv. een winkel of een politiebureau van.
Op de grote bank naast de boekenboom wordt lekker (voor-)gelezen, boeken bestudeerd en gekletst. Het is een rustig plekje waar we ook graag lekker even bijkletsen en soms bijkomen van een druk spel. Voor de bank is de bouwhoek met het kleed met de oranje plek. We bouwen zowel met speelgoed als met "echte spullen". Er zijn bijv. ook buizen, sloten en sleutels, zaklantarens en vergrootglazen.
In de ministad is alles klein; auto's treinen, dieren en natuurlijk een ruim poppenhuis. Alles om je heerlijk uit te leven met veel fantasie.
Hier zien jullie de thema tafel. We hebben thema's van 6 weken waarbij we altijd op de thema tafel dingen verzamelen die daarmee te maken hebben. Onze kinderen nemen graag ook dingen van thuis mee, maar op deze foto waren de kikkervisjes uit de vijver van de juf op bezoek. We kijken samen hoe de eitjes visjes worden en zwaaien ze pas uit als ze pootjes krijgen.
We hebben twee kinder- toiletjes en een aankleedtafel. Ook is er een grote spiegel waarin we samen kijken of alle kleren weer op de juiste plek terecht zijn gekomen.
Er is een prachtige, grote buitenruimte met een grote en kleine speelboot, een huisje met glijbaan en een wiebelbrug.
Op het pad wordt veel gefietst op fietsen, steppen en loopfietsen. Gelukkig zijn er ook kinderen die het verkeer willen regelen en wordt er regelmatig een brandje geblust of een reparatie verricht.
We hebben twee moestuin-bakken, waar we de binnen gezaaide groenten, groot laten worden en die we later samen gaan oogsten. Vooral het water geven is een populaire klus. Gelukkig hebben we ook nog veel andere plantjes in de tuin om te verwennen, anders zouden onze groenten zwemles krijgen.
Door de openslaande deuren kan er bij mooi weer voor binnen of buiten spelen gekozen worden tijdens het spelen.
Dit is de hal, waar we onze jassen ophangen, voor we de groepsruimte binnengaan.
 

Aanvraag rondleiding

We gaan soms ook naar ....


  • voor de zomervakantie op schoolreis ergens in de binnenstad, als afsluiting van het schooljaar
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht