De Cirkel

Prinses Margrietstraat 124
3554 GJ Utrecht
Tel: 06 - 14 45 38 10
decirkel@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 105477783

Peutercentrum De Cirkel

                                 

Wij vinden het erg belangrijk om op een vreedzame manier met elkaar om te gaan op de peutergroep. In de kring besteden we hier aandacht aan door bijvoorbeeld een toneelstuk met aap en tijger op te voeren. Aap en tijger krijgen soms ruzie, maar hoe los je dit nu op? Verder werken wij nauw samen met basisschool De Cirkel. Zo gebruiken wij beiden dezelfde thema's.

Een aantal keer per jaar hebben we samen met de kleuters een gezamenlijke afsluiting van een thema. Zo wordt de overgang van het peutercentrum naar de basisschool nog makkelijker voor uw kind.

Wij betrekken ouders bij wat wij doen. Ouders kunnen hun talenten inzetten op het peutercentrum. Daarom vragen wij af en toe bijvoorbeeld hulp van ouders bij sportactiviteiten, knutselen e.d.
Wij werken vanuit partnerschap met ouders. Ouders worden uitgenodigd mee te denken over heel veel dingen in en om de groep. Zo kunnen ze meedenken over invulling van feestjes en uitjes en wordt hen gevraagd aan te geven waar zij behoefte aan hebben voor henzelf of hun kind, zodat wij daar op in kunnen springen. Er is ook een oudercommissie of een ander vorm van medezeggenschap waar u zich bij aan kunt sluiten als u dat wilt.

Een aantal keer per jaar gaan wij met zijn allen een uitstapje maken, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of naar Kidzcity.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar basisschool De Crikel​​​.

Peutercentrum De Cirkel

  Diede Zwanenberg, moeder van Lucia
"Lucia vond het eerst heel spannend op het peutercentrum, maar mede dankzij de juffen gaat ze er nu huppelend naar toe. Ze doen erg leuke dingen en de sfeer is heel goed."
Nessa, moeder van Leayana
"We vinden het peutercentrum heel leuk, gezellig en leerzaam. Er wordt ook erg veel gedaan aan leuke thema's die seizoensgebonden zijn."

David van Leijenhorst,  vader van Markus
"Sinds Markus naar het peutercentrum gaat, gaat zijn ontwikkeling veel sneller. Buitenspelen vindt hij erg leuk en hij gaat er met veel plezier heen."

Ludens

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Ludens. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Logo Ludens

Openingstijden

Voor max. 15 kinderen van 2,5 tot 4 jaar

Er gelden vaste dagdeelcombinaties.
Informeer bij afdeling Planning wat de mogelijkheden zijn.

Di 08:30 - 13:50 uur
Wo    08:30 - 13:50 uur
Do 08:30 - 13:50 uur 

Brede School Zuilen Oost

Je talent ontdekken doe je bij de Brede School Zuilen!

De Wijzer aan de Vecht, de Prinses Margrietschool, De Cirkel, Ludens, Spelenderwijs Utrecht Harten voor Sport & Me’kaar vormen samen de Brede School Ondiep. We organiseren gezamenlijk naschoolse activiteiten, waar jouw kind zijn of haar talent kan ontdekken. Benieuwd welke activiteiten we op dit moment aanbieden? Kijk op de website: http://bredeschoolutrecht.nl/zuilen-oost/. Heeft uw kind zin om een sport uit te proberen? Dit kan bij de Buurtsportclub, voor een periode van tien weken. Ga naar de site en schrijf uw kind snel in! https://www.sportstad-utrecht.nl/sportaanbieder/buurtsportclub-noordwest/.

https://bredeschoolutrecht.nl/zuilen-oost/wp-content/uploads/sites/12/2015/09/BS_ZuilenOost_PMSu.jpg
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht