De Krekels

Piramidedreef 5
3564 CT Utrecht
Tel: 06 - 52 65 37 82
dekrekels@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 935244335

Peutercentrum De Krekels

de buiten speelplaatsWeb       de zandbakWeb

Peutercentrum De Krekels is in september 2014 van start gegaan onder de naam 'Hummeltje' op een ander adres in dezelfde wijk. Vanaf 1 december 2018 zijn zij verhuisd en heet dit peutercentrum 'De Krekels'. Dit peutercentrum ligt in de wijk Overvecht, vlakbij winkelcentrum ‘Gagelhof’ en park ‘De Gagel'. Het peutercentrum heeft een begrensde tuin met een zandbak, een speelelement met glijbaan en een schommel. Er zijn ook (loop)fietsen, driewielers, steppen, ballen en ander speelmateriaal aanwezig om buiten mee te spelen.

De groepsruimte is verdeeld in hoeken. Naast de bank, waar we bij het openen en sluiten onze kring opstellen, is er een aantal vaste hoeken. Dit zijn:

  • De huishoek
  • De bouwhoek
  • Een ontdekhoek
  • Een zand-/watertafel
  • De leeshoek
  • Een atelier
  • Een spelletjes- en puzzelhoek

De inrichting van de hoeken wisselt. We passen de materialen en de inrichting van de hoeken aan het thema waarover we werken en spelen.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
 

Ouders aan het woord

De moeder van Yekta
De juffen waren super vriendelijk en erg leerzaam! Mijn zoontje Yekta gaat met veel plezier naar de voorschool en ik met een opgelucht hart naar huis. Ik kan het team gerust vertrouwen. Bedankt!

De moeder van Adam
Adam gaat nu alweer drie maanden naar de peuterspeelzaal. De dag dat hij begon sprak hij geen woord Nederlands (iets wat ik heel spannend vond, want dan was er niemand die hem verstaat natuurlijk). Ik werd goed gerust gesteld en kon altijd bellen, zei de juf en zo liet ik hem toch met een gerust hart achter. Binnen drie weken leerde hij zoveel, het verbaasde mij enorm hoe snel hij vooruit ging. Hij is gek op zijn juffen en is niet blij wanneer hij op vrijdag thuis mag blijven. Voor mij een teken dat hij graag naar De Krekels gaat!

Speelotheek De Krekels

In peutercentrum De Krekels bevindt zich ook een speelotheek! 

Elke woensdag (behalve in schoolvakanties) kunt u van 09.15 -11.15 uur voor een klein bedrag speelgoed komen lenen. Er is een ruime keuze aan binnen- en buitenspeelgoed voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Alle wijkbewoners uit Overvecht mogen voor een bedrag van 50 cent een stuk speelgoed drie weken mee naar huis nemen. Op die manier kunt u speelgoed voor uw kind in huis halen, dat u zelf niet wil of kan kopen of wat u een keertje wilt uitproberen. 

Inschrijven 
Inschrijven kan tijdens openingsuren. Neemt u een identiteitsbewijs en 5 euro inschrijfgeld (voor een jaar lidmaatschap) mee? 

Vragen en opmerkingen 
Voor vragen of opmerkingen kunt u langskomen op woensdagochtend of per mail contact opnemen met Christianne van Essen: speelotheekdekrekels@gmail.com. De speeltoheek is telefonisch helaas niet bereikbaar.

    

Groepen en openingstijden

Voor maximaal 12 kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

Er gelden vaste dagdeelcombinaties.
Informeer bij afdeling Planning wat de mogelijkheden zijn.

Gele krekels
Maandag 12:45 - 14:45 uur
Dinsdag 09:00 - 12:00 uur 
Woensdag 12:45 - 14:45 uur
Donderdag    09:00 - 12:00 uur 

 

Paarse krekels
Maandag 09:00 - 12:00 uur
Dinsdag 12:45 - 14:45 uur
Woensdag 09:00 - 12:00 uur 
Donderdag    12:45 - 14:45 uur

 


Home
Spelend leren
Locaties
Inschrijven
Copyright 2019 © Spelenderwijs Utrecht