De Meern

Centrumlaan 1
3454 CX De Meern
Tel: 06 - 13 13 58 22
demeern@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 338108270

Peutercentrum De Meern

locatie demeern plat

 

Wij werken met vakkundige pedagogisch medewerkers en vaste vrijwilligers op bijna alle groepen, die al vele jaren meedraaien.

Wij werken met thema’s volgens de methode ‘Taalrijk met Puk’. Ouders worden bij elk thema betrokken d.m.v. een ouderactiviteit. Er zijn ook ouderavonden rond een bepaald thema. Bijvoorbeeld rond het thema “Vreedzaam”. Uiteraard werken wij ook volgens “De richtlijnen van het Utrechts Kwaliteitskader voor Educatie van het Jonge Kind”. Ons pedagogisch beleid ‘Jong leren 1’ en ons Pedagogisch Handelen ‘Jong leren 2’ en ons pedagogisch werkplan liggen ter inzage op de locatie.

Wij gaan er vaak op uit met de peuters. Hier schakelen we dan ook ouders bij in. Zo bezoeken we de bibliotheek, gaan we naar het bos, gaan we picknicken bij een speeltuintje in de buurt of naar de kinderboerderij. Zo vieren we ook jaarlijks ons Peuterfeest: (op een zaterdag in juni). Alle peuters worden dan uitgenodigd met hun ouders om samen een ‘spelcircuit’ te doen. Onderdelen hiervan zijn: bus gooien, ballonnen schieten, schminken, pannenkoeken eten, was ophangen. Voor de ouders is er koffie met cake. Als het weer een beetje meewerkt is dit altijd een hoogtepunt van het jaar.

Wij vinden gezonde voeding erg belangrijk. Daarom vragen we iedereen op de ochtend een stuk fruit mee te brengen. Dit kan zijn: een appel, peer, banaan, kiwi, mandarijn, wat druiven, aardbeien. Ook aanvullend tomaatjes, stukjes wortel en komkommer gaan er graag in. We drinken hier ook een beetje water bij. Als het erg warm is drinken we ’s middags ook wat water. We vinden het fijn als ook de traktaties bestaan uit iets gezonds.

 

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar de basisscholen:
Drie koningen
De Meander
Koningin Beatrix
Apollo 11 Daltonschool​


Peutercentrum De Meern

Derk en mama

Susan van de Loo-Kok
"Met veel plezier gaat Derk een aantal dagdelen in de week naar Dikkie Dik. Een goede voorbereiding op school met betrokken en deskundige leidsters. Dankzij de vele thema’s die aan bod komen, erg leerzaam en goed voor o.a. de taalontwikkeling."

 

Mathijs en mama Moeder van Matthijs 
"Matthijs gaat met veel plezier naar ‘school’. Het spelen met andere kinderen, maar ook de verschillende thema’s waarmee gewerkt wordt, spreekt mij aan. Zo staat nu het thema ‘baby’ centraal met als gevolg dat het hele weekend een babybedje in de vorm van een krat in de kamer stond, waar Nijntje in mocht slapen. Leuk die rollenspelen! Er vertrekken nu veel kinderen naar de basisschool. Matthijs kan niet wachten hierop, maar de peuterspeelzaal is zeker een goede voorbereiding hierop."

 

 

Kind & Co

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Kind & Co. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via
telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via
e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Logo Spelenderwijs Kind & Co

Openingstijden

Voor maximaal 16 kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

Er gelden vaste dagdeelcombinaties. Informeer bij afdeling Planning wat de mogelijkheden zijn.

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag 
08:15 - 13:35 uur
08:15 - 13:35 uur
08:15 - 13:35 uur
08:15 - 13:35 uur
vrijdag 08:15 - 13:35 uur
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht