De Tuinkabouter

Prof. van Bemmelenlaan 51C
3571 EL Utrecht
Tel: 06 - 13 13 49 87 / 030 - 820 07 07
detuinkabouter@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 138431668

Peutercentrum De Tuinkabouter

I.v.m. een verbouwing van het kinderdagverblijf
verhuist PC de Tuinkabouter in de zomervakantie tot
de herfstvakantie naar de Piramidedreef 5.

 

 

 

Voorheen heetten wij Peutercentrum Kiekeboe; inmiddels zijn wij Peutercentrum De Tuinkabouter. In 1988 zijn wij begonnen als ouderparticipatie peuterspeelzaal. Wij zijn gevestigd op de eerste etage van de forumlocatie ‘Hof van Bemmelen’ in de kinderrijke en groene wijk Tuindorp. In het forum zijn ook kinderopvang groepen van 0-4 jaar van Ludens en de basisschool de Paulusschool gevestigd, waarmee wordt samengewerkt. Op peutercentrum De Tuinkabouters wordt gewerkt volgens de methode Kaleidoscoop; de peuter staat hierin centraal tijdens het actieve leren op de groep.

Inspectierapport PC Kiekeboe

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar de basisscholen:  Paulusschool​.  Openbare school Tuindorp​ en de Regenboog​.

Ouders aan het Woord

  

 

Fieke, moeder van Siebe
"Wij ervaren de Kiekeboe als een fijne en vertrouwde plek voor onze kinderen om te komen spelen en te leren. Inmiddels zit ons tweede kind op de Kiekeboe en ook hij heeft het er erg naar zijn zin. Elke ochtend is hij weer blij als het een Kiekeboe dag is. Wij als ouders zijn ook erg tevreden. Ik weet dat ik kan rekenen op een leidster met jaren ervaring en goede pedagogische kwaliteiten. Bovendien is het een gezellige plek met een fijne sfeer. "

  "Hallo allemaal, ik ben moeder van 2 kindjes waarvan er 1 op dit moment op de Kiekeboe zit. De tweede zal binnenkort ook komen spelen. Wij hebben rondgekeken bij verschillende voorscholen, maar hadden direct een goed gevoel bij de Kiekeboe. Op de Kiekeboe werken zij met een dagindeling die zij elke dag met de kindjes doornemen, dus de dagindeling wordt voor hen ook al snel duidelijk. Er is een overzichtelijke speelruimte met verschillende speelse en leerzame hoeken zoals een 
kinderkeuken, atelier, mini stad, leeshoekje etc., maar hebben ook een groot aanbod aan divers leerzaam speelgoed (klei, puzzels, smartmax etc.) die uit de kast gepakt mogen worden als het vrij spelen is. Daarnaast werken zij met (alledaagse) thema’s en gebruiken daar ook activiteiten bij zodat de kindjes kennis kunnen maken met (nieuwe) thema’s. Er is een thematafel en liedjes en activiteiten worden aan de thema’s gekoppeld, dus voor de kindjes is het erg duidelijk welk thema het is. Wat wij ook erg leuk vinden, is dat er elke keer een nieuw ‘helpend handje’ is. Dat houdt in dat het desbetreffend kindje de medewerksters mogen helpen en de kindjes doen dit met enorm veel trots. Zij hebben ook een mooi binnenplein waar de kindjes heerlijk vrij kunnen rondrennen, fietsen of activiteiten doen. Er is ook een hele mooie buitenspeelplaats met een zandbak, grote glijbaan, kleine glijbaan/speeltoestel, houten trein en genoeg ruimte om rond te rennen en natuurlijk om te fietsen. Daar spelen de kindjes aan het eind van de ochtend/middag tenzij het (hard) regent. Mijn zoontje heeft er erg veel baat bij om naar de Kiekeboe te gaan en praat inmiddels ook over de dingen die hij gezien of gehoord heeft. Zijn woordenschat is nu veel uitgebreider dan voorheen, maar hij heeft er bovenal enorm veel zin in om naar de Kiekeboe te gaan. De medewerksters zijn enorm betrokken, warm, liefdevol, professioneel en erg behulpzaam, wat het ‘achterlaten’ makkelijker maakte voor hem en ons. Het is voor ons dan ook meer dan vanzelfsprekend dat ons tweede kindje ook naar de Kiekeboe zal gaan. Kortom, het is echt een geweldige plek, met medewerksters die weten wat zij doen en ik raad het echt iedereen aan!"

 

Ludens

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Ludens. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Logo Ludens

Openingstijden

Voor max. 15 kinderen van 2,5 tot 4 jaar per groep.

maandag 08:30 - 13:50 uur
dinsdag 08:30 - 13:50 uur
woensdag     08:30 - 13:50 uur
donderdag 08:30 - 13:50 uur
vrijdag 08:30 - 13:50 uur
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht