Dreumes Dribbel

Victor Hugoplantsoen 34
3533 CJ Utrecht
Tel: 06 - 52 31 83 94 (Dribbel) / 06 - 13 14 65 62 (Dikkie Dik)
dreumesdribbel@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 686836169

Peutercentrum Dreumes Dribbel

Peuterspeelzaal Dreumes Dribbel ligt midden in de wijk Oog in Al. Kent u een school in Nederland waar een brug over heen gaat? Nee? Kom dan snel eens bij ons kijken! Samen met OBS Oog in Al zijn wij in mei 2016 verhuisd naar de school met een fietspad op ons dak!

Peuterspeelzaal Dreumes Dribbel is een fijne speelplek voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud. Het is een leuke, uitdagende plek met deskundige leiding. De peuters leren bij ons samen spelen, samen met andere kinderen liedjes zingen, spelletjes doen, knutselen, verhalen vertellen en naar elkaar luisteren.

Wij willen in onze peuterspeelzaal een warme en uitnodigende sfeer bieden, waarin de kinderen zich al spelend veelzijdig kunnen ontwikkelen. Wij verzorgen een evenwichtig ochtendprogramma, waarin actie en rust, vrije en gezamenlijke activiteiten elkaar afwisselen. Onze inspiratie halen we uit de thema’s waar mee gewerkt wordt. Deze thema’s zijn af te leiden aan de hand van seizoenen, feesten of behoeften van de kinderen. Het lokaal wordt aangepast aan het thema waar mee gewerkt wordt.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 

Ouders aan het woord

Moeder van Florian
"Sinds ruim een jaar gaat onze zoon Florian twee ochtenden per week naar Dreumes Dribbel, hijzelf noemt het de 'kleine school'. Favoriet onderdeel van de ochtend is wat Florian betreft 'de kring'. Meestal pakt hij als eerste zijn stoel en gaat er vast klaar voor zitten. Met alle anderen liedjes zingen, voorgelezen worden, bespreken welke dag het is, wat ze gaan doen en wie wat heeft meegemaakt. Door de persoonlijke aandacht, de structuur en de veiligheid die de juf en Jose als vrijwilliger bieden aan de groep en aan ieder individueel kind, gaat Florian er met veel plezier naar toe en voelt hij zich er thuis. Daardoor komt hij ook makkelijk tot spelen samen met andere kinderen.

Sinds kort is de peuterspeelzaal gevestigd in de nieuwbouw van de Montessorischool Oog In Al in een overzichtelijk en licht lokaal, met verschillende hoeken om in te spelen. Een van de nieuwe hoeken is de winkel, waar de peuters met echte producten winkeltje kunnen spelen en daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Ook bouwt hij bijna iedere ochtend de treinbaan op en kijkt uit naar het buiten spelen. Thuis heeft hij hele verhalen over wat er 's ochtends allemaal is gedaan en is hij moe maar voldaan.
Zijn jongere zusje kijkt er naar uit dat zij ook de hele ochtend mag blijven spelen en in de kring kan zitten."

Syl en Ivar Pel
"Met veel plezier gingen onze twee oudsten, gaat nummer drie en zal ook onze jongste naar de Dreumes Dribbel gaan.

De Dreumes dribbel staat voor vaste, vertrouwde gezichten met kennis van zaken. De ochtend is gestructureerd met vaste momenten. Verjaardagen worden uitgebreid gevierd, wat veel indruk maakt op alle kindjes. De “lesjes” worden goed voorbereid, want telkens komen er weer leuke knutselwerkjes mee naar huis.
De nieuwe locatie is geweldig; het is er schoon, rustig, veilig. De gymzaal mag ook gebruikt worden. De kinderen vinden het daar heerlijk om te sporten en spelletjes te doen op muziek.
Wij zijn als ouders al jarenlang (4,5 jaar!) tevreden. "

De inspectie aan het woord

Uit het inspectierapport 2017:

  • Er is een dagschema met dagelijkse routines en activiteiten in een herkenbare en vertrouwde volgorde. Het biedt houvast voor kinderen. Het laat ruimte voor enige flexibiliteit voor onvoorziene situaties of uitloop van geplande activiteiten.
     
  • De activiteiten passen in algemene zin bij de interesse en het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Er is aanpassing of verandering van aanbod mogelijk voor één of enkele kinderen.
     
  • De beroepskrachten gaan op eenzelfde respectvolle manier om met alle kinderen, ouders en collega's. Persoonlijke voorkeuren zijn niet merkbaar op de werkvloer. Acceptatie en respect wordt actief uitgedragen.

Lees meer >>

Peutercentrum Dreumes Dribbel

Voor 15 kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

maandag    08.30 tot 11.00 uur  
dinsdag    08.30 tot 11.00 uur
woensdag    08.30 tot 11.00 uur
donderdag   08.30 tot 11.00 uur
vrijdag    08.30 tot 11.00 uur

 

De kinderen kunnen tussen 08.30 en 08.45 uur worden gebracht, de ouders kunnen in die tijd even bijpraten met een kopje koffie erbij. Tussen 10.45 en 11.00 uur worden de kinderen weer opgehaald.

           

x

x

x

x

Colofon »

Contact

Informatie

Inschrijving & Plaatsing


planning@spelenderwijsutrecht.nl
030 - 820 14 60
09:00 - 12:00 uur

Contactgegevens

Spelenderwijs Utrecht
Niasstraat 6-C
3531 WP Utrecht
info@spelenderwijsutrecht.nl
030 - 820 14 62

Contactformulier

Copyright 2018   Gebruiksovereenkomst