't Egeltje

Lange Nieuwstraat 79
3512 PE Utrecht
Tel: 06 -13 14 74 05
egeltje@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 920560957

Peutercentrum 't Egeltje

 

 

Peutercentrum ’t Egeltje is te vinden in speeltuin De Kleine Dom. Wij werken vanuit de methode Kaleidoscoop, dat wil zeggen dat bij ons de ontwikkeling en de behoefte van de kinderen uitgangspunt zijn. Wij bieden in onze speelruimte een aantal speelhoeken aan met verschillende uitdagingen. Daarnaast hebben we voor een gedeelte van de ochtend een tweede ruimte beschikbaar om een aparte activiteit te doen bijvoorbeeld sport en spel.

Kinderen leren vanuit eigen motivatie en ervaring onder onze begeleiding steeds nieuwe dingen.

Wij werken in thema’s van ongeveer 6 weken, waarna we 1 week afronden. De thema’s gaan over dingen die spelen in de groep en variëren van de vaste vieringen en seizoenen naar bijvoorbeeld koud en warm, verkeer, kleuren, water, naar de dokter, en broertjes en zusjes. 

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 

Ouders aan het woord

  "Mijn dochter Landaw (Thais voor miljoen sterren) werd 3,5 jaar geleden geboren in Thailand. Hier heeft ze tot haar derde gewoond. In een piepklein dorpje, tussen de rijstvelden. Nu geniet ze samen met haar mama van en in Utrecht. Landaw rent vier keer per week naar ’t Egeltje om andere kinderen te ontmoeten. En de taal te leren. Inderdaad, spelenderwijs. In minder dan een half jaar is dat voor negentig procent gelukt. Dankzij de prima begeleiding van de professionele pedagogisch medewerkers, op basis van het uitstekende concept van Spelenderwijs.
Peutercentrum ‘t Egeltje is een warm bad. Kinderen komen hier helemaal tot hun recht, aan de hand van creatieve weekthema’s. En aansprekende activiteiten: danssessies, kerst- en paasontbijtjes, leuke uitjes. Met of zonder ouders. Die krijgen trouwens nuttige tips mee: zoals titels van toegankelijke kinderboeken uit de bibliotheek. Zo bevat Roodkapje allang geen geheimen meer voor Landaw, het bijbehorende liedje kan ze al naadloos meezingen."
Marcel de Korte

Groepen en openingstijden

Voor max. 15 kinderen van 2,5 tot 4 jaar

Er gelden vaste dagdeelcombinaties. Informeer bij afdeling Planning wat de mogelijkheden zijn.

Speelleergroep Uil
Maandag 08:45 - 11:15 uur
Dinsdag 08:45 - 11:15 uur
Donderdag    12:15 - 14:45 uur
Vrijdag 08:45 - 11:15 uur

Peuterspeelzaalgroep Mol
Dinsdag 12:15 - 14:45 uur
Donderdag    08:45 - 11:15 uur
Home
Spelend leren
Locaties
Inschrijven
Copyright 2019 © Spelenderwijs Utrecht