Kiekeboe

Prof. van Bemmelenlaan 51C
3571 EL Utrecht
Tel: 06 - 13 13 49 87 / 030 - 820 07 07
kiekeboe@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 730208795

Peutercentrum Kiekeboe

Peutercentrum Kiekeboe is in 1988 begonnen als ouderparticipatie peuterspeelzaal en is gevestigd op de eerste etage van de forumlocatie ‘Hof van Bemmelen’ in de kinderrijke en groene wijk Tuindorp. In het forum zijn ook kinderopvang Ludens en de Paulusschool gevestigd, hiermee wordt veel samengewerkt. Op Kiekeboe wordt gewerkt volgens de methode Kaleidoscoop, de peuter staat hierin centraal tijdens het actieve leren op de groep.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar de basisscholen:  Paulusschool​.  Openbare school Tuindorp​ en de Regenboog​.

Ouders aan het Woord

  

 

Fieke, moeder van Siebe
"Wij ervaren de Kiekeboe als een fijne en vertrouwde plek voor onze kinderen om te komen spelen en te leren. Inmiddels zit ons tweede kind op de Kiekeboe en ook hij heeft het er erg naar zijn zin. Elke ochtend is hij weer blij als het een Kiekeboe dag is. Wij als ouders zijn ook erg tevreden. Ik weet dat ik kan rekenen op een leidster met jaren ervaring en goede pedagogische kwaliteiten. Bovendien is het een gezellige plek met een fijne sfeer. "

  "Hallo allemaal, ik ben moeder van 2 kindjes waarvan er 1 op dit moment op de Kiekeboe zit. De tweede zal binnenkort ook komen spelen. Wij hebben rondgekeken bij verschillende voorscholen, maar hadden direct een goed gevoel bij de Kiekeboe. Op de Kiekeboe werken zij met een dagindeling die zij elke dag met de kindjes doornemen, dus de dagindeling wordt voor hen ook al snel duidelijk. Er is een overzichtelijke speelruimte met verschillende speelse en leerzame hoeken zoals een 
kinderkeuken, atelier, mini stad, leeshoekje etc., maar hebben ook een groot aanbod aan divers leerzaam speelgoed (klei, puzzels, smartmax etc.) die uit de kast gepakt mogen worden als het vrij spelen is. Daarnaast werken zij met (alledaagse) thema’s en gebruiken daar ook activiteiten bij zodat de kindjes kennis kunnen maken met (nieuwe) thema’s. Er is een thematafel en liedjes en activiteiten worden aan de thema’s gekoppeld, dus voor de kindjes is het erg duidelijk welk thema het is. Wat wij ook erg leuk vinden, is dat er elke keer een nieuw ‘helpend handje’ is. Dat houdt in dat het desbetreffend kindje de medewerksters mogen helpen en de kindjes doen dit met enorm veel trots. Zij hebben ook een mooi binnenplein waar de kindjes heerlijk vrij kunnen rondrennen, fietsen of activiteiten doen. Er is ook een hele mooie buitenspeelplaats met een zandbak, grote glijbaan, kleine glijbaan/speeltoestel, houten trein en genoeg ruimte om rond te rennen en natuurlijk om te fietsen. Daar spelen de kindjes aan het eind van de ochtend/middag tenzij het (hard) regent. Mijn zoontje heeft er erg veel baat bij om naar de Kiekeboe te gaan en praat inmiddels ook over de dingen die hij gezien of gehoord heeft. Zijn woordenschat is nu veel uitgebreider dan voorheen, maar hij heeft er bovenal enorm veel zin in om naar de Kiekeboe te gaan. De medewerksters zijn enorm betrokken, warm, liefdevol, professioneel en erg behulpzaam, wat het ‘achterlaten’ makkelijker maakte voor hem en ons. Het is voor ons dan ook meer dan vanzelfsprekend dat ons tweede kindje ook naar de Kiekeboe zal gaan. Kortom, het is echt een geweldige plek, met medewerksters die weten wat zij doen en ik raad het echt iedereen aan!"

 

Groepen en openingstijden

Er gelden vaste dagdeelcombinaties. Informeer bij afdeling Planning wat de mogelijkheden zijn.

Dolfijn
max. 12 peuters van 2,5 tot 4 jaar
maandag 08:45 - 11:15 uur
woensdag     08:45 - 11:15 uur

 

Zeester
max. 15 peuters van 2,5 tot 4 jaar
maandag 12:30 - 14:30 uur
dinsdag 08:45 - 11:45 uur
donderdag   12:30 - 14:30 uur
vrijdag 08:45 - 11:45 uur

 

Zeepaard
max. 8 peuters van 2,5 tot 4 jaar
maandag 08:45 - 11:45 uur
dinsdag 12:30 - 14:30 uur 
donderdag   08:45 - 11:45 uur  
vrijdag 12:30 - 14:30 uur 

Home
Spelend leren
Locaties
Inschrijven
Copyright 2019 © Spelenderwijs Utrecht