Speelleertuin

Passiebloemweg 1
3452 CZ Vleuten
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 181736093

Peutercentrum Speelleertuin

gebouwWeb

Peutercentrum Speelleertuin ligt op de Passiebloemweg in Vleuterweide. Het peutercentrum is in de buurt van RK basisschool De Twaalfruiter en Bredeschool De Weide Wereld, waar OBS Vleuterweide en Jenaplanschool De Zonnewereld gehuisvest zijn.

Wij hebben speelleergroepen. Dit houdt in dat we zowel peuterspeelzaal- als voorschoolse plaatsen hebben, wat betekent dat de VVE kinderen vier dagdelen komen en de andere kinderen twee dagdelen.

Op deze locatie zijn onze twee groepen gehuisvest: De Waterval en De Regenboog. Beide groepen zijn speciaal voor peuters ingericht. Met tafels en stoeltjes op hun hoogte. Maar ook leerzame hoeken. Zo hebben we een huishoek met een echte voordeur, een leeshoek, een autohoek en een winkeltje. Aan de hand van de thema's die we volgen passen we de hoeken aan. Op de gang staan ook leuke speelmaterialen voor de kinderen (een werkbank en een duplotafel). Daar bevinden zich ook de toiletten. Beide groepen maken gebruik van dezelfde ruimte. In het toilet staat een verschoontafel.

Wat deze locatie zo bijzonder maakt is dat we ook elke dag gebruik kunnen maken van de gymzaal. De kinderen kunnen daar heerlijk hun energie kwijt.

Buiten is de tuin nog in aanleg. We hebben een mooi afgebakend stukje waar we proberen elke keer aan het einde van de groep te gaan spelen. 

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid.
De meeste kinderen stromen door naar de basisscholen:
Twaalfruiter
Vleuterweide
Zonnewereld Jenaplanschool​


Ouders aan het woord

Quirine Donkersloot, moeder van Pia
Pia zit sinds een aantal weken op de Speelleertuin in Vleuterweide. Ik was al bekend met de Speelleertuin. Mijn oudste dochter heeft er ook op gezeten en zij heeft het er heel leuk gehad. Ik wilde graag dat Pia daar ook naartoe zou gaan. De leidsters zijn heel lief en zeer professioneel. Er is een duidelijke structuur, de kinderen weten precies hoe de ochtend of middag zal verlopen. Daarnaast behandelen ze altijd een bepaald thema wat ontzettend leerzaam is. Verder is spelen natuurlijk het belangrijkste voor de kleintjes. Er is veel verschillend speelgoed, voor ieder wat wils. Buitenspelen doen ze ook elke dag. De tuin ziet er is fantastisch uit, met veel verschillend buitenspeelgoed. Pia heeft het enorm naar d'r zin en zou het liefst elke dag gaan!

Amber Peeperkorn, moeder van Gwen
Elke dinsdagmiddag en vrijdagochtend breng ik mijn dochtertje van 3 naar de Speelleertuin van Spelenderwijs Utrecht. Ze geniet met volle teugen en vraagt iedere dag of ze weer naar juf Irma mag. De Speelleertuin biedt peuters een geweldige combinatie van spelen en leren. Een goede voorbereiding op het basisonderwijs. De zeer ervaren leidsters vermaken de peuters met spelen, knutselen en liedjes zingen en bieden ondersteuning in de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling van de peuter. Een echte aanrader!

Patrick van der Looy, de vader van Sven.
Sven gaat nu een klein jaartje naar de speelzaal. Waar hij binnenkwam als een verlegen en onschuldig mannetje, gaat hij nu trots iedere dinsdag middag en vrijdag ochtend met z'n rugzak op z'n rug maar de peuterspeelzaal. Hij heeft al echte vriendjes gemaakt. Er hangt een leuke en gezellige sfeer als ik Sven op mijn papa dag kom ophalen, vaak zijn ze heerlijk aan het buiten spelen. De laatste weken moet ik echt vragen of hij mee naar huis gaat! Af en toe wordt er een wandeling in het park georganiseerd waar veel werk van wordt gemaakt. En als er iemand jarig is, of er zoals bij ons, een baby geboren is, wordt er een groot feest van gemaakt! Met andere woorden, Sven heeft het goed naar zijn zin, en wij als ouders zijn dan ook zeer tevreden. Ook onze jongste zal over ruim 2 jaar komen spelen! 

Kind & Co

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Kind & Co. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via
telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via
e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Logo Spelenderwijs Kind & Co

Openingstijden

Voor max. 15 kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

Er gelden vaste dagdeelcombinaties. Informeer bij afdeling Planning wat de mogelijkheden zijn.

maandag  08:15 - 13:35 uur
dinsdag 08:15 - 13:35 uur
woensdag 08:15 - 13:35 uur
donderdag   08:15 - 13:35 uur
vrijdag 08:15 - 13:35 uur
Copyright 2020 © Spelenderwijs Utrecht