Klaar voor het basisonderwijs

Klaar voor het basisonderwijs

Als uw kind vier wordt, is het binnen zijn mogelijkheden goed voorbereid om de overstap te maken naar groep 1 van het basisonderwijs.

  • Uw kind heeft een goede woordenschat en herkent zijn eigen naam, bijvoorbeeld op een tekening. Uw kleuter kan opdrachtjes begrijpen en uitvoeren. Hij kan luisteren, maar ook dingen vertellen aan de juf, in de kring of aan een ander kind.
  • Uw kleuter kan een potlood vasthouden, kleuren en verven, kan knippen en plakken en puzzels maken. Uw kind kent liedjes en heeft muziek gemaakt.
  • Uw kind heeft geleerd om te blijven zitten en geconcentreerd te luisteren als er bijvoorbeeld voorgelezen wordt. Uw zoon en dochter kan zelfstandig met een werkje bezig zijn, iets afmaken, voordat hij of zij aan iets anders begint.
  • Uw kleuter is gewend om van huis te zijn zonder vader of moeder. Het is gewend om met andere volwassenen om te gaan en heeft geleerd om met andere kinderen te spelen, te delen en samen te werken.
  • Uw kleuter heeft op speelse wijze om leren gaan met regels en afspraken, kan naar de pedagogisch medewerker en naar andere kinderen luisteren. Uw kind heeft geleerd om te gaan met teleurstellingen en heeft geleerd om te wachten als het nodig is.
  • Uw kind is zelfredzaam en kan bijvoorbeeld zelf zijn jas aan en uittrekken en ophangen, zijn eigen spulletjes opruimen en aan het eind van de dag mee naar huis nemen. Uw kind kan zelf zijn beker en trommeltje uit zijn tas of rugzak halen en alles daarna weer zelfstandig opruimen.

Meer informatie

Wilma Francken Web

Wilma Francken

Manager

Tel. 06 - 50 12 85 87
w.francken@spelenderwijsutrecht.nl

Doorgaande lijn

Het is voor uw kind belangrijk dat ouders, pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van de basisschool samenwerken.  Wij realiseren voor uw kind een doorgaande lijn naar de basisschool.

 

Doorgaande Lijn

Copyright 2021