Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum De Cirkel

Peutercentrum De Cirkel

Wij vinden het erg belangrijk om op een vreedzame manier met elkaar om te gaan op de peutergroep. In de kring besteden we hier aandacht aan door bijvoorbeeld een toneelstuk met aap en tijger op te voeren. Aap en tijger krijgen soms ruzie, maar hoe los je dit nu op? Verder werken wij nauw samen met basisschool De Cirkel. Zo gebruiken wij beiden dezelfde thema's.

AapEnTijger

Een aantal keer per jaar hebben we samen met de kleuters een gezamenlijke afsluiting van een thema. Zo wordt de overgang van het peutercentrum naar de basisschool nog makkelijker voor uw kind.

Wij betrekken ouders bij wat wij doen. Ouders kunnen hun talenten inzetten op het peutercentrum. Daarom vragen wij af en toe bijvoorbeeld hulp van ouders bij sportactiviteiten, knutselen e.d.
Wij werken vanuit partnerschap met ouders. Ouders worden uitgenodigd mee te denken over heel veel dingen in en om de groep. Zo kunnen ze meedenken over invulling van feestjes en uitjes en wordt hen gevraagd aan te geven waar zij behoefte aan hebben voor henzelf of hun kind, zodat wij daar op in kunnen springen. Er is ook een oudercommissie of een ander vorm van medezeggenschap waar u zich bij aan kunt sluiten als u dat wilt.

Een aantal keer per jaar gaan wij met zijn allen een uitstapje maken, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of naar Kidzcity.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar basisschool De Cirkel​​​.

Peutercentrum De Cirkel

LuciaEnMoederWeb
Diede Zwanenberg, moeder van Lucia

"Lucia vond het eerst heel spannend op het peutercentrum, maar mede dankzij de juffen gaat ze er nu huppelend naar toe. Ze doen erg leuke dingen en de sfeer is heel goed."

LeayanaEnMoederWeb-2
Nessa, moeder van Leayana

"We vinden het peutercentrum heel leuk, gezellig en leerzaam. Er wordt ook erg veel gedaan aan leuke thema's die seizoensgebonden zijn."

MarkusEnDavidLeijenhorstouder
David van Leijenhorst,  vader van Markus

"Sinds Markus naar het peutercentrum gaat, gaat zijn ontwikkeling veel sneller. Buitenspelen vindt hij erg leuk en hij gaat er met veel plezier heen."

Ludens

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Ludens. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Adresgegevens


Werkplannen

Openingstijden

dinsdag 08:30 - 13:50 uur
woensdag 08:30 - 13:50 uur
donderdag 08:30 - 13:50 uur
Copyright 2021