Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum De Krekels

Peutercentrum De Krekels is in september 2014 van start gegaan onder de naam 'Hummeltje' op een ander adres in dezelfde wijk. Vanaf 1 december 2018 zijn zij verhuisd en heet dit peutercentrum 'De Krekels'. Dit peutercentrum ligt in de wijk Overvecht, vlakbij winkelcentrum ‘Gagelhof’ en park ‘De Gagel'. Het peutercentrum heeft een begrensde tuin met een zandbak, een speelelement met glijbaan en een schommel. Er zijn ook (loop)fietsen, driewielers, steppen, ballen en ander speelmateriaal aanwezig om buiten mee te spelen.

De groepsruimte is verdeeld in hoeken. Naast de bank, waar we bij het openen en sluiten onze kring opstellen, is er een aantal vaste hoeken. Dit zijn:

  • De huishoek
  • De bouwhoek
  • Een ontdekhoek
  • Een zand-/watertafel
  • De leeshoek
  • Een atelier
  • Een spelletjes- en puzzelhoek

De inrichting van de hoeken wisselt. We passen de materialen en de inrichting van de hoeken aan het thema waarover we werken en spelen.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
 

Ouders aan het woord

De moeder van Yekta
De juffen waren super vriendelijk en erg leerzaam! Mijn zoontje Yekta gaat met veel plezier naar de voorschool en ik met een opgelucht hart naar huis. Ik kan het team gerust vertrouwen. Bedankt!

De moeder van Adam
Adam gaat nu alweer drie maanden naar de peuterspeelzaal. De dag dat hij begon sprak hij geen woord Nederlands (iets wat ik heel spannend vond, want dan was er niemand die hem verstaat natuurlijk). Ik werd goed gerust gesteld en kon altijd bellen, zei de juf en zo liet ik hem toch met een gerust hart achter. Binnen drie weken leerde hij zoveel, het verbaasde mij enorm hoe snel hij vooruit ging. Hij is gek op zijn juffen en is niet blij wanneer hij op vrijdag thuis mag blijven. Voor mij een teken dat hij graag naar De Krekels gaat!

Speelotheek De Krekels

In peutercentrum De Krekels bevindt zich ook een speelotheek! 

Elke woensdag (behalve in schoolvakanties) kunt u van 09.15 -11.15 uur voor een klein bedrag speelgoed komen lenen. Er is een ruime keuze aan binnen- en buitenspeelgoed voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Alle wijkbewoners uit Overvecht mogen voor een bedrag van 50 cent een stuk speelgoed drie weken mee naar huis nemen. Op die manier kunt u speelgoed voor uw kind in huis halen, dat u zelf niet wil of kan kopen of wat u een keertje wilt uitproberen. 

Inschrijven 
Inschrijven kan tijdens openingsuren. Neemt u een identiteitsbewijs en 5 euro inschrijfgeld (voor een jaar lidmaatschap) mee? 

Vragen en opmerkingen 
Voor vragen of opmerkingen kunt u langskomen op woensdagochtend of per mail contact opnemen met Christianne van Essen: speelotheekdekrekels@gmail.com. De speeltoheek is telefonisch helaas niet bereikbaar.

Ludens

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Ludens. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Adresgegevens


Werkplannen

Openingstijden

maandag 08:30 - 13:50 uur
dinsdag 08:30 - 13:50 uur
donderdag 08:30 - 13:50 uur
Copyright 2021