Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum Dreumes Dribbel

Peutercentrum Dreumes Dribbel

Peuterspeelzaal Dreumes Dribbel ligt midden in de wijk Oog in Al. Kent u een school in Nederland waar een brug over heen gaat? Nee? Kom dan snel eens bij ons kijken! Samen met OBS Oog in Al zijn wij in mei 2016 verhuisd naar de school met een fietspad op ons dak!

Peuterspeelzaal Dreumes Dribbel is een fijne speelplek voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud. Het is een leuke, uitdagende plek met deskundige leiding. De peuters leren bij ons samen spelen, samen met andere kinderen liedjes zingen, spelletjes doen, knutselen, verhalen vertellen en naar elkaar luisteren.

Wij willen in onze peuterspeelzaal een warme en uitnodigende sfeer bieden, waarin de kinderen zich al spelend veelzijdig kunnen ontwikkelen. Wij verzorgen een evenwichtig ochtendprogramma, waarin actie en rust, vrije en gezamenlijke activiteiten elkaar afwisselen. Onze inspiratie halen we uit de thema’s waar mee gewerkt wordt. Deze thema’s zijn af te leiden aan de hand van seizoenen, feesten of behoeften van de kinderen. Het lokaal wordt aangepast aan het thema waar mee gewerkt wordt.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind. Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 

Ouders aan het woord

Moeder van Florian
"Sinds ruim een jaar gaat onze zoon Florian twee ochtenden per week naar Dreumes Dribbel, hijzelf noemt het de 'kleine school'. Favoriet onderdeel van de ochtend is wat Florian betreft 'de kring'. Meestal pakt hij als eerste zijn stoel en gaat er vast klaar voor zitten. Met alle anderen liedjes zingen, voorgelezen worden, bespreken welke dag het is, wat ze gaan doen en wie wat heeft meegemaakt. Door de persoonlijke aandacht, de structuur en de veiligheid die de juf en Jose als vrijwilliger bieden aan de groep en aan ieder individueel kind, gaat Florian er met veel plezier naar toe en voelt hij zich er thuis. Daardoor komt hij ook makkelijk tot spelen samen met andere kinderen. Sinds kort is de peuterspeelzaal gevestigd in de nieuwbouw van de Montessorischool Oog In Al in een overzichtelijk en licht lokaal, met verschillende hoeken om in te spelen. Een van de nieuwe hoeken is de winkel, waar de peuters met echte producten winkeltje kunnen spelen en daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Ook bouwt hij bijna iedere ochtend de treinbaan op en kijkt uit naar het buiten spelen. Thuis heeft hij hele verhalen over wat er 's ochtends allemaal is gedaan en is hij moe maar voldaan.
Zijn jongere zusje kijkt er naar uit dat zij ook de hele ochtend mag blijven spelen en in de kring kan zitten."

Syl en Ivar Pel
"Met veel plezier gingen onze twee oudsten, gaat nummer drie en zal ook onze jongste naar de Dreumes Dribbel gaan. Dreumes dribbel staat voor vaste, vertrouwde gezichten met kennis van zaken. De ochtend is gestructureerd met vaste momenten. Verjaardagen worden uitgebreid gevierd, wat veel indruk maakt op alle kindjes. De “lesjes” worden goed voorbereid, want telkens komen er weer leuke knutselwerkjes mee naar huis. De nieuwe locatie is geweldig; het is er schoon, rustig, veilig. De gymzaal mag ook gebruikt worden. De kinderen vinden het daar heerlijk om te sporten en spelletjes te doen op muziek. Wij zijn als ouders al jarenlang (4,5 jaar!) tevreden. "
 

Samen Kinderopvang

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Samen Kinderopvang.
U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Adresgegevens


Werkplannen

Openingstijden

maandag 08:30 - 13:50 uur
dinsdag 08:30 - 13:50 uur
donderdag 08:30 - 13:50 uur
Copyright 2021