Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum Het Schateiland

Peutercentrum Het Schateiland is gevestigd in de gloednieuwe basisschool Het Schateiland in Kanaleneiland Zuid. De ruimtes van de vijf peutergroepen zijn licht, kleurrijk en voorzien van vloerverwarming, zonneschermen en drie kindertoiletjes grenzend aan de groepsruimten.
Wij hebben een mooie grote buitenspeelruimte, met een hek gescheiden van het schoolplein van de basisschool. De buitenruimte is voorzien van een nieuwe afsluitbare zandbak, een speeltoestel, picknicktafeltje en een schuur met rijdend speelmateriaal. Bij slecht weer kunnen wij op vaste tijden gebruik maken van een mooi speellokaal met uitdagend speel- en bewegingsmateriaal.
De samenwerking met de groepen 1 en 2 van de basisschool krijgt steeds meer vorm. Zo hebben wij het plan om een paar keer per jaar een activiteit samen met de kleuters te organiseren. Oudere peuters kunnen samen met een pedagogisch medewerker al gaan kijken in groep 1 en ook de feesten vieren wij samen met de basisschool.
Op de locatie worden opvoed- en taalcursussen georganiseerd voor belangstellende ouders. Deze cursussen zijn gratis en tijdens de uren dat uw kind op het peutercentrum verblijft.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar basisschool Schateiland​​.

Ouders aan het woord

Moeder van Ismail
"Voorschool Schateiland is een kleurrijke school. De kinderen worden hier op de juiste wijze geprikkeld in hun ontwikkeling. Er is voldoende speel -en ontwikkelingsmateriaal.
Als ouder ben ik zeer tevreden. De pedagogisch medewerkers zijn professioneel, ik vertrouw mijn kind aan hun toe. Het contact met de pedagogisch medewerkers is heel open, ze zijn vriendelijk. Bij een nieuw thema worden ouders betrokken en worden er ook ouder-kind activiteiten gedaan. Dit vind ik heel zinvol; als ouder leer je hoe je je kind hierin begeleidt. Mijn kind gaat met plezier naar de voorschool en heeft er ook vriendjes gemaakt."

 Meryem Enis, moeder van Ezgi
"Mijn dochter Ezgi zit op de voorschool in de klas van juf Saskia en juf Isabel, groep 2. Ezgi is bijna 4 jaar. Ik heb zeer goede ervaringen met de voorschool en haar lieve juffen. Ezgi heeft zeker vooruitgang geboekt. Zij spreekt nu meer en beter Nederlands en spreekt sneller met mensen.(hier had zij veel moeite mee). Zij krijgt heel erg veel positieve aandacht op de voorschool, wordt goed beloond en is heel vrolijk.Bedankt Spelenderwijs."

Samen Kinderopvang

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Samen Kinderopvang.
U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Adresgegevens


Werkplannen

Openingstijden

maandag 08:30 - 12.30 uur of 13.00 - 17.00 uur
dinsdag 08:30 - 12.30 uur of 13.00 - 17.00 uur
woensdag 08:30 - 12.30 uur of 13.00 - 17.00 uur
donderdag 08:30 - 12.30 uur of 13.00 - 17.00 uur
vrijdag 08:30 - 12.30 uur of 13.00 - 17.00 uur
Copyright 2021