Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum Kadodder

Peutercentrum Kadodder

Ons knusse peutercentrum is gehuisvest in de dependance van basisschool de Brug. In het gebouw bevinden zich tevens de 4 kleuterklassen van deze basisschool.

We werken samen met de kleuterjuffen aan een goede overgang van peutercentrum naar groep 1. De peuters en kleuters spelen regelmatig samen op het mooie pleintje, in de zandbak op de schommels of met de fietsjes.

We doen mee met de maandelijkse viering met de kleuterklassen. We volgen de school met een deel van de thema's en als er een feestweek is mogen de peuters ook meedoen. Net als de basisschool is onze speelzaal vreedzaam. We doen de vreedzame thema's gelijktijdig met de kleuters maar dan op peuterniveau.

Wij zijn een "speelleergroep". Dit houdt in dat wij zowel peuterspeelzaal- als voorschoolse plaatsen hebben. De kinderen die voorschoolse educatie nodig hebben mogen 4 ochtenden komen en de andere kinderen komen 2 keer per week.

De peuters die bij ons komen spelen worden spelenderwijs voorbereid op het basisonderwijs. Ze maken bij ons vaak al vriendjes en vriendinnetjes met wie ze straks samen naar de kleuterklas gaan. Onze ouders zijn actief betrokken bij de speelzaal. Ze komen op de spel inloop, doen mee aan het ouderprogramma. Bij ieder nieuw kind komen we op huisbezoek om kennis met elkaar te maken. 
 

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar basisschool De Brug​.​

Ouders aan het woord
 

Klaas En Mattie Web
Klaas gaat altijd met veel plezier spelen bij Kadodder!
Hij heeft al vriendjes en vriendinnetjes en die komen straks ook bij hem op school.
Hij leert ook veel van de juffen, bijvoorbeeld liedjes zingen en in de kring zitten. Samen buiten spelen vind hij het mooiste
en dat kan gelukkig erg goed bij Kadodder vanwege het grote plein met mooi speelgoed.
Het leukste vinden wij dat Kadodder mooi in de buurt is en Klaas zo vertrouwd raakt met het schoolgebouw en
de kinderen in de buurt. Zo voel je je een deel van de 'gemeenschap' hier.'

ouder en Myrthe
Vanaf de eerste dag gaat Myrthe met veel plezier naar Kadodder. Ze begon gelijk te spelen met al het leuke en voor haar nieuwe speelgoed en had niet eens tijd om ons uit te zwaaien. Myrthe kijkt echt uit naar dinsdag en donderdag, want dan mag ze weer naar de speelzaal om te spelen met haar vriendjes en vriendinnetjes. Vakanties vindt ze maar niks, want dan is “school” dicht. De kinderen leren op een speelse manier samen spelen, samen delen, tellen, kleuren e.d., door middel van leuke liedjes en spelletjes. Dit vind ik, als ouder, erg fijn. Dat er genoeg ruimte is om te spelen, te ontdekken en op een speelse manier te leren. En niet dat de nadruk op het leren ligt. Als ze straks naar school gaan, moeten ze al zoveel. In de tijd dat Myrthe op Kadodder zit, heb ik haar echt zien groeien in haar ontwikkeling, vooral op het gebied van taal. Wij, als ouders voelden ons ook snel thuis op de speelzaal. Dat komt door de lieve leidster, vrijwilliger en stagiaire. Zij zorgen voor een warme en hartelijke sfeer op de groep. Ze zijn betrokken, hebben oog voor wat er op de groep gebeurt en benaderen elke kind op hun eigen manier, passende bij het kind. Ze bieden net even die extra aandacht of de uitdaging die soms door de kinderen gevraagd wordt. Ik geniet ervan hoe Myrthe geniet van alle dingen op school. Myrthe is nu bijna vier en gaat naar de basisschool. Ze heeft een hele leuke en leerzame tijd op Kadodder gehad. De speelzaal is een mooie voorbereiding op school. Wij zijn erg tevreden over Kadodder.

PeerBoonEnSaharRoumiz
Wij zijn heel blij dat onze zoon bij Kadodder terecht is gekomen. Hij heeft het er heel erg naar zijn zin gehad en kwam elke keer thuis met leuke verhalen. Ook is de begeleiding heel professioneel met oog voor ieder kind.


Ludens

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Ludens. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Adresgegevens


Werkplannen

Openingstijden

maandag 08:30 - 13:50 uur
dinsdag 08:30 - 13:50 uur
donderdag 08:30 - 13:50 uur
vrijdag 08:30 - 13:50 uur
Copyright 2021