Spoorzicht

Teun de Jagerdreef 1b
3561 JK Utrecht
Tel: 06 - 52 07 45 04
spoorzicht@spelenderwijsutrecht.nl
Locatie & Route
Inspectierapport
Registratienummer: 439826342

Peutercentrum SpoorzichtEr zijn twee groepen op Spoorzicht: de Vissen en de Kikkers. Elke groep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Er zijn 3 pedagogisch medewerkers: Dorothy, Sharonne en Wilma. Samen proberen we van elke dag een fijne en gezellige leerzame dag te maken. Het spelen staat bij ons voorop, van spelen word je wijs!

We volgen het VVE-programma Kaleidoscoop. Dit programma gaat er van uit dat kinderen die in een rijke speel/leeromgeving uitgedaagd worden om zelf actief bezig te zijn veel ervaringen op doen. Deze ervaringen zijn belangrijk voor veel ontwikkelingsgebieden. Bijv. voor de taal, motoriek of expressie. We proberen zoveel mogelijk de kinderen in hun ontwikkeling te volgen, samen met hen te spelen, samen oplossingen te bedenken. Het groepsproces neemt een belangrijke plaats in.

Ouders zijn bij ons altijd welkom. We willen graag met hen samenwerken om zo het beste aan hun kind te kunnen geven.

Nieuwsgierig? Loop gerust even binnen of maak een afspraak.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar basisschool OBO Spoorzicht

Ouders aan het woord

Mijn ervaring met Spelenderwijs is positief. Er worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals een trip naar de speeltuin of de bibliotheek. Ook worden er allerlei cursussen voor ouders georganiseerd om jou (en jouw kind) op allerlei gebieden te helpen (bijv. Taal). De leidsters staan altijd klaar voor eventuele vragen. Sinds kort hebben wij een groepsapp, waarin we ook allerlei informatie of herinneringen krijgen, heel handig!
Mijn zoontje gaat met enorm veel plezier naar de groep. Hij gaat er nu exact een jaar naar toe. Wij merken dat hij mede dankzij de voorschool veel stappen vooruit heeft gemaakt en zo makkelijker door zal stromen naar groep 1.
Groetjes, Najat el Kaaoichi


Mijn zoon Jan zit nu een half jaar op de voorschool “Spoorzicht”. Jan heeft stappen gemaakt in zijn ontwikkeling door de voorschool. Voor de kinderen worden leuke en leerzame activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij en een eigen tuintje onderhouden met groente. De leidsters nemen de tijd en beantwoorden de vragen die gesteld worden en nemen de tijd voor je, ook als je de Nederlandse taal niet goed beheerst. In de groepsapp wordt nuttige informatie verstrekt, en ook foto’s geplaatst van speciale activiteiten, erg leuk.
Er is veel tijd voor individuele begeleiding van de kinderen en ook tijd om zelf creatief te zijn. De kinderen kunnen spelend leren. Kortom ik ben erg tevreden over de voorschool “Spoorzicht” en mijn zoon gaat erg graag naar school.
Groetjes, sawadee ka, Bangon van Impelen

De inspectie aan het woord

Uit het inspectierapport 2018:

  • De kinderen voelen zich zichtbaar op hun gemak en laten dit zien door met de beroepskracht en met elkaar gesprekjes te voeren en met elkaar te spelen.
     
  • Kinderen krijgen ruimte voor zelfsturing maar de beroepskracht is voor kinderen beschikbaar als hulp en "controlepunt" voor wat kan en mag.
     
  • De beroepskrachten laten veel initiatief voor samenspel over aan de kinderen, maar grijpen in als kinderen niet mee mogen of kunnen doen. Zij helpen kinderen om er weer samen uit te komen.

Lees meer >>

Groepen en openingstijden

Per groep voor max. 12 kinderen van 2,5 tot 4 jaar

Groep Kikkers
ma 12:30 - 14:30 uur
di 08:30 - 11:30 uur
do 12:30 - 14:30 uur
vr 08:30 - 11:30 uur

 

Groep Vissen
ma 08:30 - 11:30 uur
di 12:30 - 14:30 uur
do 08:30 - 11:30 uur
vr 12:30 - 14:30 uur

Brede School

Ons peutercentrum is partner van de Brede School Overvecht.

           

x

x

x

x

Colofon »

Contact

Informatie

Inschrijving & Plaatsing


planning@spelenderwijsutrecht.nl
030 - 820 14 60
09:00 - 12:00 uur

Contactgegevens

Spelenderwijs Utrecht
Niasstraat 6-C
3531 WP Utrecht
info@spelenderwijsutrecht.nl
030 - 820 14 62

Contactformulier

Copyright 2018   Gebruiksovereenkomst